Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 18 марта 2018, 16:26
3615
6

Осака – Касаткіна. Прогноз і анонс фіналу в Індіан-Веллсі

В фіналі престижного турніру серії Premier Mandatory зійдуться тенісистки 1997 року народження

| Обновлено 18 марта 2018, 16:26
3615
6
Осака – Касаткіна. Прогноз і анонс фіналу в Індіан-Веллсі
gotennis.ru

В неділю, 18 березня, відбудеться фінал жіночого одиночного розряду на турнірі серії Premier Mandatory в Індіан-Веллсі. Змагатися за престижний трофей будуть представниці Японії і Росії Наомі Осака і Дарія Касаткіна. Поєдинок розпочнеться о 20:00 за Києвом.

На кону 350 очок в рейтинг WTA і 686 тисяч доларів. Нагадаємо, що учасниці фіналу вже заробили по 650 очок і 654,86 тис доларів.

Шлях до фіналу

Обидві тенісистки створили кілька сенсацій по ходу турніру, обігравши 5 представниць чільної десятки рейтингу WTA. І якщо Касаткіна цього року вже перегравала і Кербер, і Возняцкі, то розгромна перемога Осаки над Халеп стала несподіванкою і для вболівальників, і для букмекерів. Варто відзначити, що на двох японка і росіянка програли всього 2 сети на шляху до фіналу.


Getty Images. Наомі Осака

Тріумф Касаткіної у трьохсетовому поєдинку з старшою із сестер Вільямс показав, що вона психологічно готова до протистояння на найвищому рівні. Осака ж справлялась з «топами» швидко і безжально, тому із цим компонентом у неї можуть виникнути проблеми.

Стадія Осака Касаткіна
1 коло Шарапова (6:4, 6:4) – №41 WTA
2 коло Радваньска (6:3, 6:2) – №32 WTA Сінякова (6:2, 5:2)* – №48 WTA
3 коло Вікері (6:3, 6:3) – №100 WTA Стівенс (6:4, 6:3) – №13 WTA
4 коло Саккарі (6:1, 5:7, 6:1) – №58 WTA Возняцкі (6:4, 7:5) – №2 WTA
чвертьфінал Кар. Плішкова (6:2, 6:3) – №5 WTA Кербер (6:0, 6:2) – №10 WTA
півфінал Халеп (6:3, 6:0) – №1 WTA В. Вільямс (4:6, 6:4, 7:5) – №8 WTA

* відмова (травма стегна)

Форма

Прекрасний виступ на «BNP Paribas Open» дозволив обом тенісисткам увійти до чільної вісімки гонки WTA. Перемога Касаткіної може стати неприємною для українських вболівальників, адже росіянка на 23 очки обжене Світоліну в Чемпіонській гонці (наразі Еліна – четверта). Тріумф Осаки підніме її на 6 позицію.

В 2018 році Касаткіна вже грала в одному фіналі (Прем’єр в Дубаї), але досвіду їй не вистачило і росіянка без особливої боротьби у 2 сетах програла Еліні Світоліній. Також на рахунку Дарії півфінал на ще одному Прем’єрі в Санкт-Петербурзі.


Getty Images. Дарія Касаткіна

Осака також програла в Дубаї Світоліній, але в 1/4 фіналу. Найкраще її досягнення в поточному сезоні – 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії.

До сьогодні японка і росіянка жодного разу не грали між собою на професійному рівні. І це зовсім не дивно, адже вони 1997 року народження.

Прогноз

Букмекери віддають незначну перевагу Касаткіній: 1,7 проти 2,2 на Осаку. Але ми прекрасно знаємо, що в жіночому тенісі ці цифри не значать майже нічого, адже може статися будь що. Варіантів розвитку поєдинку може бути декілька:

1. Осака продовжить свою домінацію на турнірі і за рахунок переваги в силі та потужності легко виграє в двох сетах.
2. У японки на початку поєдинку буде багато невимушених помилок і вона зламається психологічно.
3. Касаткіна програє перший сет, але зможе камбекнути в другому і в третьому перевага вже буде на її стороні.
4. Варіант з перемогою Осаки в 3 сетах буде з області фантастики (у цьому році японка ще ні разу не вигравала, програвши першу партію).

Проноз Sport.ua: перемога Осаки в 2 сетах.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Станислав Матусевич
На таком турнире о прогнозах говорить нет смысла, поскольку число сенсаций зашкалило. Но поболеем, конечно, за японку.
nocomments1221
запарили*
nocomments1221
Мозг включи это финал Индиан Уэллс!!!!Если бы россиянка была бы в финале большого шлема,то что теперь не освещать финал,потому что это будет значит пиарить россиянку????Что за бред?Зачем вообще политику в спорт сувать??запирили реально,валите на Донбасс и там пропагандируйте свою нац-ую политику!
SamojlovS
Да, ее путь был конечно к финалу длиннее, но вот - уровень оппозиции соперниц (за исключением двух последних туров) - намного ниже чем у россиянки...
Хотя, если смотреть по именам Шарапова, Радваньска, Плишкова, Халеп - то хватило бы и для турнира уровня "Большого шлема".
Но, похоже, она - сейчас на большом подъеме, а ВСЕ ее соперницы (из именитых) были на конкретном спаде (или также капитально НЕДООЦЕНИЛИ японку).
Ну, то не важно, зато теперь она - играет в финале крупного турнира.
vanuk25
Ось мені цікаво, чому у sport.ua така зацікавленість у грі де присутня спортсменка із раши. Цей сайт виходить піарить не тільки шахту ай рашистів.