Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 24 февраля 2018, 12:49
13534
23

Світоліна – Касаткіна. Прогноз і анонс фіналу в Дубаї. 24.02.2018

Перша ракетка України відстоюватиме минулорічний титул на турнірі в ОАЕ

| Обновлено 24 февраля 2018, 12:49
13534
23
Світоліна – Касаткіна. Прогноз і анонс фіналу в Дубаї. 24.02.2018
Getty Images. Элина Свитолина

В суботу, 24 лютого, відбудеться фінал жіночого одиночного розряду на турнірі серії Прем’єр у Дубаї. Перша ракетка України буде захищати титул в поєдинку проти представниці Росії Дарії Касаткіної. Поєдинок розпочнеться не раніше 17:00 за Києвом.

Шлях до фіналу

Світоліна стартувала в другому колі і перші два матчі зіграла проти відверто слабших за силою суперниць. Спочатку була подолана китаянка Ван Цян, а потім японка Наомі Осака. Українка старалася виграти в економ-режимі, за що поплатилася програшем однієї партії в другому раунді. Варто зазначити і те, що з турніру в Дубаї знялася Петра Квітова, яка могла стати суперницею Еліни на стадії 1/4 фіналу. Це значно полегшило сітку Світоліної, яка зустрілась із першою топ-тенісисткою тільки в півфіналі. Але і тут все склалось якнайкраще – зручна по стилю Анжелік Кербер програла українці 5-й матч поспіль.


Getty Images. Еліна Світоліна

У Касаткіної все було набагато цікавіше. В першому колі росіянка в двох сетах здолала Агнешку Радваньску (в другому сеті тенісистки зробили 7 брейків), а в матчі з Контою Дарія змогла відіграти подвійний матчбол на тай-брейку другого сету. В 1/4 фіналу в битві росіянок Касаткіна впевнено розібралася із Весніною і, нарешті, в півфіналі знову створила справжню сенсацію, вибивши з турніру третю ракетку світу Гарбіньє Мугурусу. До речі, іспанка не змогла реалізувати аж 3 матчболи на тай-брейку того ж таки другого сету, після чого без особливої боротьби віддала перемогу в матчі.

Стадія Світоліна Касаткіна
1 коло Радваньска (7:5, 6:4) – №31 WTA
2 коло Ван Цян (6:1, 5:7, 6:2) – №46 WTA Конта (4:6, 7:6, 6:2) – №12 WTA
чвертьфінал Осака (6:2, 6:4) – №48 WTA Весніна (7:6, 6:1) – №23 WTA
півфінал Кербер (6:3, 6:3) – №9 WTA Мугуруса (3:6, 7:6, 6:1) – №3 WTA

Форма

Світоліна цього року уже виграла один турнір (Прем’єр у Брисбені) і зараз близька до тріумфу на змаганнях цієї ж категорії (проте з майже втричі більшим призовим фондом). В 2018-му українка програла лише два матчі: Еліз Мертенс на Australian Open і Петрі Квітовій в Досі. І якщо першу поразку можна списати на травму, то чешка була дійсно сильнішою майже у всіх компонентах. Останні матчі показали, що Світоліна в гарній формі і готова боротися із будь-якою суперницею.

20-річній Касаткіній до Квітової ще далеко, але з понеділка вона вперше у кар’єрі увійде до чільної двадцятки світового рейтингу. В гонці WTA росіянка вже стукає в двері топ-10, перемога на турнірі в ОАЕ підніме її на 8 позицію. Три виграних тай-брейки в Дубаї підтверджують, що психологічно Дарія зараз стійка як ніколи. Саме відіграні матчболи зламали її імених суперниць на попередніх стадіях. Також не забуваймо про виграш Касаткіної у першої ракетки світу Каролін Возняцкі на нещодавньому турнірі в Санкт-Петербурзі.


Getty Images. Дарія Касаткіна

Тому Світоліній для перемоги потрібно провести увесь матч на високому рівні. Розслабленість буде відразу ж покарана, тим більше, що Касаткіна може не тільки діставати «мертві» м’ячі, а й діяти досить агресивно, заробляючи при цьому солідну кількість віннерсів.

Матчі між собою

Попередні 2 очні поєдинки виграла українка. В 2016 Світоліна у трьох сетах переграла Касаткіну у Нью-Хейвені, а у 2017 вже у двох партіях здолала росіянку на тріумфальному для себе турнірі в Торонто. Обидва матчі також відбувалися на харді.

Прогноз

Букмекери віддають відчутну перевагу Світоліній: 1,3 проти 3,5 на Касаткіну. Але все не так просто. Якщо у Світоліної не піде перша подача, можуть бути великі проблеми. Тоді ми ризикуємо побачити 3 сети, коментарі про зміну тренерів і валідол.

Проноз Sport.ua: перемога Світоліної в 2 сетах.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

НХЛ. Четыре команды вышли в плей-офф, неудачи Колорадо и Нэшвилла
Хоккей | 29 марта 2024, 08:47 1
НХЛ. Четыре команды вышли в плей-офф, неудачи Колорадо и Нэшвилла

Большой игровой день состоялся в Лиге

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Комментарии 23
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ptl9188
Тільки Перемога !
Станислав Матусевич
Вывод про комментарии мне понравился. Только сменой тренера и валидолом всепропальщики не ограничатся, конечно. Надеюсь, что Элина не даст им возможности полить себя дерьмом. Но матч простым не будет, нужно очень серьезно на него настроиться.
vanillino
Касаткина темповой игрок, она любит и умеет играть на задней линии, поэтому надо рвать темп, укорочивать, играть больше по углам корта, а вот последнее у Элины получается только когда над ней не довлеет ответственность. А в финале она как раз и будет... Хочется верить, что тренерский штаб психологически правильно настроит Элю на матч. Честно говоря, я бы в матче с Дарьей советовал играть ей вторым номером - по силе ударов и точности (если не будет страха риска) Свитолина выглядит предпочтительней намного. Касаткиной не хватает психологии победительницы на данный момент, хотя сила воли к победе есть очень мощная. Вообщем, ставлю 60:40 на Элину и победу в 3-х сетах, и пусть будет так!!!
vlad-dndz
Удачи Эл! Все в твоих руках
observ44
Перемога Еліни над Кербер - підтвердження претезій на стале перебування в топ п'ять, отримана в доброму стилі і є можливо кращим її матчем в цьому році. Стосовно двобою з Касаткіною ставлю на перемогу в двох сетах за умови, що не буде жорсткої боротьби м'яч у м'яч ( тут психологія у Дарії виглядає краще).Загалом Еліна досягла непоганої спортивної форми, хоча є ще що покращувати зокрема другу подачу і розиграші з виходами до сітки. Також треба навчитися досягати піку форми на найбільш рейтингові турніри і нарешті, як мінімум, вийти в один із гренд фіналів.
blade2017
Далеко не всегда выигрывает сильнейший. Можно поинтересоваться у Мугурусы, которая вчера в третьем сете рассыпалась, как карточный домик. А ведь в рейтинге она выше Элины.
Хотя я надеюсь, что команда Элины учтет это. И мы обойдемся без неожиданностей.)
Алекс Голдин
появление Касаткиной в финале-крутой сюрприз-после ее победы над Мугурусой-расслаблено подходить Эле нельзя
Ruslan0927
7-5...2-6...6-4
Ordok
Если честно то Касаткина (24) не на своем месте в рейтингу WTA, она намного сильнее уровнем некоторых теннисисток из топ 20, а в общем то теннис, для меня единственный непредсказуемый вид спорта. Например фаворит проиграл, аутсайдеру, а ты на 100% некогда не знаешь,слив это, или не слив, нужен теннисисту этот кубок или приоритетный следующий, а сейчас просто,форму набирает. Знаю одно, Свитолина и Касаткина это будущее женского тенниса, и пускай победит не сильнейшая, а та, которая больше захочет победы.
andrey8888888
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
rocky14232
Свитолина - лучшая!!! обожаю ее!!!
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Вадім Рубік
Знову тежсаме,що завжди,таке враження що Касаткина фаворит матчу,хоч росіянка вичавлена як лимон,дуже важкі матчі з Контою і Мугурузою,втома і плюс відсутність сильної першої подачі,зручність опонентки-все на користь Еліни,мій прогноз знову два сети і теж саме що і було з Кербер-підсяде фізика в росіянки
Руслан Шевчук
Свитолина крута.
Yury Timoshenko
замолчите дилетанты сегодня Эля разнесет в пух и прах эту за поребриком.
andrey8888888
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
andrey8888888
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил