Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Квітова – Мугуруса. Прогноз і анонс фіналу Qatar Total Open. 18.02.18

Чи зможе чеська тенісистка здобути 13 перемогу поспіль?

Квітова – Мугуруса. Прогноз і анонс фіналу Qatar Total Open. 18.02.18
Getty Images. Петра Квитова и Гарбинье Мугуруса

18 лютого відбудеться фінальний поєдинок жіночого одиночного розряду на турнірі серії Прем’єр 5 в Катарі. В головному матчі змагань зустрінуться Петра Квітова з Чехії та Гарбінє Мугуруса з Іспанії. Поєдинок стартує о 17:00 за Києвом.

Форма

Чеська тенісистка демонструє потужний теніс і дуже близька до виграшу другого турніру WTA поспіль. Нагадаємо, першим її тріумфом в 2018 році став виграш Прем’єру в Санкт-Петербурзі (фінал проти Младеновіч – 6:1, 6:2). Перемога у півфіналі над Каролін Возняцкі стала для Квітової 12 підряд в WTA Турі, а також 5 перемогою у кар’єрі над першими ракетками (другою над Возняцкі у цій ролі). У разі перемоги в фіналі Петра повернеться до чільної десятки світового рейтингу, а також стане четвертою в гонці WTA з відставанням у 6 очок від третього місця.


Jimmie48 Photography. Петра Квітова

Мугуруса, котра на початку року знялася з турніру в Сіднеї через травму стегна, а також вилетіла в 2 колі Відкритого чемпіонату Австралії (Се Шувей – 6:7, 4:6), повернулась на корт тільки на турнірі в Катарі. Справжнім подарунком для іспанки стала травма Сімони Халеп, котра не змогла зіграти проти неї матч за вихід у фінал. Із урахуванням напруженого графіку Квітової, це стане найбільшим козирем Мугуруси перед фінальним поєдинком.

Шлях на турнірі

Квітова стартувала з першого кола, де була легко подолана турецька тенісистка Чагла Бююкакчай (6:0, 6:3). В другому раунді чешка програла перший сет Агнешці Радваньскій, але без особливих проблем довела матч до загальної перемоги (6:7, 6:3, 6:4). Далі була пам’ятна для українських вболівальників зустріч із Еліною Світоліною. Гру, яку продемонструвала Петра в тому матчі, можна назвати близькою до ідеальної, тому в нашої співвітчизниці шансів було небагато (перемога чешки 6:4, 7:5). В четвертьфіналі Квітова вдруге за місяць переграла німкеню Юлію Гергес (6:4, 2:1 – відмова), а в півфіналі влаштувала «театр одного актора» в поєдинку із Возняцкі (3:6, 7:6, 7:5).

Рейтинг Мугуруси дозволив їй стартувати з 2 кола, тому, з урахуванням травми Халеп, іспанка зіграла всього 3 матчі в Катарі (і всього сім в 2018 році). Стартувала в Досі Гарбінє легкою перемогою над китаянкою Дуань (6:3, 6:4), далі була подолана румунка Кирстя (6:0, 6:4). А у четвертьфіналі Мугуруса, програвши перший сет, камбекнула в поєдинку із Каролін Гарсією (3:6, 6:1, 6:4). З наступного понеділка іспанка при будь-якому результаті фінального поєдинку обходить Світоліну в світовому рейтингу, а в разі виграшу стане четвертою в гонці WTA (зараз вона сьома).


Jimmie48 Photography. Гарбінє Мугуруса

Зустрічі між собою

Всього тенісистки грали 4 рази, тричі перемагала чешка, на харді статистика – 2:1. Останній поєдинок відбувся в 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату США (7:6, 6:3 - Квітова). Варто зазначити, що єдина перемога Мугуруси датована 2015 роком на Підсумковому турнірі (Квітова тоді програла 2 матчі в груповому раунді, але вийшла у фінал, Мугуруса програла в півфіналі).

Додамо, що Мугуруса виграла 3 своїх останніх фінали, Квітова – 5. Такош Петра має чудову статистику у фіналах з представницями чільної десятки рейтингу – 9:3.

Прогноз

Якщо не брати до уваги фізичну і моральну втому чешки, то Квітова виглядає явною фавориткою фіналу. Але в матчі з Возняцкі було видно, що гра в неї може не піти. Тому цілком вірогідно, що в неділю свіжа Мугуруса виграє 6 титул WTA в кар’єрі. А ми вболіваємо за 3-сетовий поєдинок, після якого Квітова не захоче їхати в Дубай і полегшить сітку для Світоліної.

Прогноз Sport.ua: перемога Квітової в 3 сетах

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него
Футбол | 18 марта 2024, 16:13 9
Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него

Клуб заранее готовит замену Дмитрию Ризныку, основному стражу ворот

За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную
Футбол | 18 марта 2024, 15:43 7
За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную

Эмиль Мустафаев может впервые сыграть за национальную команду Азербайджана

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Станислав Матусевич
Квитова, конечно, по игре выглядит фаворитом. Главное, что ей может помешать - нехватка физических и моральных сил. Слишком много матчей сыграно за три недели, и слишком много сложных игр - конкретно на этой неделе.
blade2017
Я за Петру. Ее дорога к финалу была гораздо труднее, и мне бы хотелось, чтобы титул достался ей.
Кроме того, я надеюсь, что она поедет в Дубай и встретится там с Элиной. Во-первых долги нужно возвращать. Во-вторых, чтобы стать сильнее, нужно играть с сильными игроками. Ну и посмотрим, какие выводы сделала команда Элины из поражения.
voone1983
Мені дуже імпонує гра Мугуруси. І якщо в неї піде гра, я не знаю хто її взагалі може спинити. Щоправда відтоді, як вона програла Квітовій на ЮСО, вона взагалі якось невнятно грає. Вболіватиму за іспанку, хоча здається мені шансів в неї не багато.
misha-ivanovi4
Интересный финал. Две очень талантливые теннисистки, у Квитовой действительно потрачено много сил по дороге к финалу, а Мугуруза наоборот отдыхала вчера и это может быть главным моментом в этой встрече
blade2017
Битва закончена. Петру с титулом!