Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Australian Open
| Обновлено 23 сентября 2023, 02:44
25375
77

Australian Open. Свитолина в двух сетах проиграла Мертенс

Первая ракетка Украины завершила выступления в Мельбурне

| Обновлено 23 сентября 2023, 02:44
25375
77
Australian Open. Свитолина в двух сетах проиграла Мертенс
Getty Images. Элина Свитолина

Украинская теннисистка Элина Свитолина не смогла выйти в полуфинал Открытого чемпионата Австралии. В матче 1/4 финала украинка в двух сетах проиграла бельгийке Элиз Мертенс.

Australian Open. Четвертьфинал
Элина Свитолина (Украина) – Элиз Мертенс (Бельгия) – 4:6, 0:6.

В полуфинале Мертенс сыграет против победительницы матча Суарес-Наварро – Возняцки.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола
Футбол | 18 марта 2024, 13:45 2
ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола

Жуткий удар по воробьям стал объектом троллинга в соцсетях

Нганну рассказал, что его разочаровало в бою с Джошуа
Бокс | 18 марта 2024, 11:18 0
Нганну рассказал, что его разочаровало в бою с Джошуа

Франсис уверен, что мог бы провести бой намного лучше

Комментарии 76
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Andrii_MKh
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
mafiozi250
Рано Свитолину в фаворитки записали.Фаворитки не бьют весь матч тупо по центру Ну а кто брал победу Мертенс , поздравляю!
vit-2
Традиційна гра Світоліної, коли вона просто перекидає м'яч по центру, а суперниця до цього була готова..Еля може, коли є установка на гру, зіграти в атакуючий теніс. А от по ходу перестроюватись це не її.
Не приємна поразка, але треба це достойно пережити, зробити висновки з 0-6, і змінити свою гру на краще в майбутньому.
Будемо вірити в Еліну і надалі..
fairplay
Ну что ж, к сожалению все по делу.
Давно слежу за Мертенс, это сильная теннисистка и ставки накануне игры были мягко говоря неадекватны. Бельгийка обладает сильной и точной игрой по месту, стабильной подачей, ее рейтинг на сегодня как говорят не отражает реального статуса, но в отличие от футбола в теннисе это обычное дело. Во втором сете Элина уже даже старалась играть надежнее по центру, но и в главном своем достоинстве - стабильности сегодня уступила Мертенс.
Поражали неадекватные комменты всепропальщиков в трансляции, будто соперницей был кто-то из второй сотни, а наши теннисистки каждый год не вылазят из четвертьфиналов АО. Мертенс сегодня была гораздо сильнее и заслуженно выиграла, за счет Своей игры и агрессии.
Lawyer
На жаль, але для Світоліної претензії на перше місце в світі на даний момент є безпідставними. Можливо щось зміниться протягом сезону, але поки Еліна є впевненою представницею топ-10, і аж ніяк не фавориткою туру. Гра Еліни надто банальна, і перша менш-більш сильна суперниця впевнено перемогла. Поливати брудом Світоліну не треба! Вона досягнула немалого успіху, реалізувала на даному етапі максимум зі свого таланту. Час покаже чи зможе Еліна розвинути свої вміння і нарешті здобути перемогу на основних турнірах та очолити рейтинг. Еліна як ФК Карпати, коли вони займали місця в зоні єврокубків - ніхто вже не дивується перемозі над лідером/фаворитом, однак всі вже звикли до заслужених поразок від суперників, яких можна перемагати.
lenata_p
Это что, в первый раз что-ли? Как только Свитолина подходит к высоте (читай - первой ракетке), так сразу начинаются нервы. Здесь нужен психолог. Так просто все развалиться не может.
К сожалению, такое происходит не только со Свитолиной, а и со многими фаворитами и в других видах спорта. Причем очень часто эти фавориты выступают под нашим флагом.
Посмотрим, как будет расти Костюк. Мне она больше нравится своим подходом, но ей всего ничего еще лет. Только бы не сломалась.
svv46
Когда я прочитал в инете что Элина видет себя уже первой ракеткой я понял, что с таким зазнайством и гонором при первой серьезной сопернице будет поражение. Так оно и вышло .Пусть это будет ей хорошим уроком.
Вадім Рубік
Трішки аналізу,Еліна сама собі привезла проблеми через свої нерви,проблеми з точністю ударів і подачею,нехарактерні проблеми по довжині,звідти брак комбінаційност та саме гірше відсутності взагалі прийому,а це тенденція вже не перший турнір,як тільки зара подача неприносить легкі очки починаються проблеми,на хорошу гру суперниці я незважаю,бо якшо дехто хоче бути першою ракеткою,потрібно самій диктувати умови гри і перегравати опонентку
SandroKing
Результат ожидаемый. Не даром я писал, что это первая игра у Элины на турнире по которой можно делать какие-то выводы. Потому главный вывод, что за год ничего не изменилось. Да, Свитолина обновила свой рекорд на АО, но только благодаря хорошей сетке. После первого же испытания на прочность Элина едет домой, а мы говорили о победе. Для победы нужен инстинкт победителя, а когда играешь от защиты то психологически заведомо ставишь себя в роль аутсайдера. И играет она так всю карьеру. Что-то немного поменять или подтянуть не выйдет. Нужно полностью переучиваться.
blade2017
Не стоило нам перед игрой расписывать, с каким счетом будет вынесена очередная соперница.
Конечно, это очень соблазнительно, почувствовать себя всемогущими.) Но от этого в дальнейшем лучше воздерживаться. По-моему.
Еще хотелось сказать по поводу простой сетки. Элина должна в чем-то оправдываться? Что за бред?
Такие теннисистки как Мертенс, Гарсия, еще несколько человек, которые стремятся в топы, они крайне опасны, и будут рвать жилы и ... все остальное.)
Удачи Элине в долгом и трудном сезоне! Удачи нам всем и не унывать! Это спорт. Всякое возможно.
vit-2
У світі мільйони грають у великий теніс, тисячі є професійними тенісистами, і лише одиниці входять у ТОПи. Наразі Еліна є 4-ою ракеткою світу і цю позицію після АО вона як мінімум збереже, а може навіть піднятися на 1 сходинку вгору. У нас за історію незалежності Украіни ще не було тенісистки такого восокого рівня, а у чоловіків тільки Мєдведев посідав 4-у сходинку рейтингу ATP декілька тижнів, і грав у фіналі РГ проти Агассі, навіть виграв у того перші 2 сети, але програв 3 наступні.
Я погоджуюсь із тим що Еліні усі ці розмови про можливість виграти шлем і стати першою ракеткою світу починаю з РГ і до АО заважають нормально зіграти навіть на своєму поточному рівні, не кажучи вже про можливість стрибнути вищ голови у ключових моментах гри. Складно сказати чи була травма в Еліни, яка могла завадити ій зіграти краще?
У поточному році Еліна все таки чогось та досягла:
- серія перемог 9-0 на старті року;
- наразі єдина з тенісисток хто обіграв двох представників ТОП-10 рейтингу wta;
- на 2 кроки/перемоги покращені своі кращі результати в Брісбені і на АО;
- виграний прем'єр у першому ж турнірі;
- перша подача покращилась, про що свідчить як кількість ейсів, так і швидкість польоту м'яча;
- інколи почала пробиватися більш якісніша друга подача;
Мертенс не подарунок, до гри з Еліною вона теж мала виграшну серію 9-0 по сезону.
Проблеми психологічного характеру у тенісисток нормальне явище. Халеп минулого року лише з третьоі спроби виграла гру, яка відділяла іі від першоі сходинки wta, і суперники в неі були, по пам'яті, не ТОПи. Та ж Вознякі в 2017 мала серію з 6 програних фіналів, а вона вже ж раніше була першою ракеткою. У поточному році вона програла ще один фінал.
Тому давайте цінувати те що ми маємо. Теніс індивідуальний вид спорту: це не умовна Барса, де в нападі грало тріо Мессі, Суарес, Неймар, і хтось із них у конкретній грі вирішував епізод на користь команди, забиваючи гол, чи два. У тенісі якщо в гравця не пішло, то не завжди можна виправити ситуацію. Наразі Еліна це краще що є в нас у сучасному професійному тенісі. Еліна всього досягла сама, без жодноі підтримки зі сторони держави.
То ж давайте будемо підтримувати Еліну і після поразок, а не тільки у випадку перемог. Як кажуть, і в горі, і в радості.
Еліна ще має вдосталь часу щоб покращити своі слабкі компоненти, головне щоб було бажання і здоров'я. Думаю, там є кому вирішувати і ситуацію з тренерським складом і не нам поради давати з даного приводу.
Халеп лише в 26 стала першою ракеткою світу, Плішкова теж у 2017 вперше приміряла на себе корону.
Вірю і сподіюваюсь що в Еліни головні вершини і досягнення в тенісі ще попереду. А якщо раптом щось не складеться, то лавини бруду в сторону Світоліною ситуацію точно не виправлять.
vit-2
Ну не день Еліни сьогодні: не було хорошого прийому, гра біля сітки теж розчарувала. За умови стабільної гри в кращих традиціях Світоліної, їй можна було б боротися за 1-ий сет, а так у 2-му Мертенс піймала кураж, у неї все залітало.
Зараз кращим варіантом буде просто підтримати Еліну і побажати їй успішних виступів у наступних турнірах.
Dr.Quest
Вы видели этот позор? Как первоклассницу в одни ворота уделали. Не знал бы, что это Свитолина, и она 4-я ракетка мира, подумал бы, что Мертенс играла против какой-то слабачки из второй сотни.
p2012u
спакуха, это же женский теннис) физиология и т.д... не совпало расписание.
Edisson777
Честно говоря, лично меня, Мертенс удивила в Мельбурне. Раньше следил за ней, классный у нее тенис, но очень храмала стабильность, могла выносить сильных соперников, а слабым проигрывала. Но в этом году это что-то. Поэтому я не удивлен поражению Элины. Главное, чтобы не сломалась Эля, удачи в будущем, еще много мощных турниров впереди!
Віктор Савчук
А тут щей стара гвардія перших ракеток повертається(Шарапова, Азаренка,Вільямс). Ой не легко буде Еліні добратись до вершини.
a081757
Очень легко говорить тем,кто уже не играет-или никогда не играл:.Но напряжение заставляет делать тебя то ,о чем ты даже и не думал,действовать иначе.
ancientgreek
Ну що ж, як не прикро, але АО для нас закінчився. Ніби й хочеться всіх поздоровити ¬ 1/4 все ж таки нова висота для неї. Проте, це досягнення зовсім нівелюється, коли розумієш, що трофей був так близько.
Гра з самого початку почалася якось знервовано, а в же на п’ятому геймі нахлинуло дежавю з того трьохгодинного матчу з Гарсією, коли в кожному розіграші я радше сподівався, що Гарсія десь змаже, або влучить у сітку ніж Еліна спокійно виграє ще один поінт. На жаль, сьогодні на це занадто сподівалася й сама Еліна. Після персонального фіналу з Плішковою в Брізбені остаточно впевнився, що, накінець, вона вилікувала цю психологічну нестабільність, вийшовши з катастрофічних 0:4, а потім спокійно пройшовши білоруску. До того ж подача стала набагато кращою, ейси в критичні моменти розряджали обстановку. Але гештальт не закритий, команді потрібно працювати над цим.
Що ж, ця поразка їй потрібна. Еліні потрібно перелаштовуватися зі статусу захисного в агресивного гравця, оскільки це не приведе її до першого місця. Як тільки в матчі не йде подача, а суперник з топ-30, матч відразу перетворюється у валідольний.
З приводу коментарів вище про «пазор», «винєслі как первокласніцу» категорично не згоден. Так рахунок ніби й розгромний, а по грі так і не скажеш. Просто сьогодні у Мертенс виходило абсолютно все, а у Світоліної зовсім нічого. Це не була безвольна здача, яку ми так часто спостерігаємо у наших футбольних клубів. Вірив, що зможе переламати гру аж до останніх 30 :40. Але уви і ах. До наступного турніру.
Леонид Данилов
Я не могу понять Элину как так можно играть без борьбы проиграть
laci01
Шкода, але виграшi у таких турнiрах i перший номер свiтового рейтингу при наявнiй грi поки не свiтить.