Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 15 марта 2017, 15:11
1208
0

Леся ЦУРЕНКО: Не могу себе позволить возить на турниры полную команду

Обычно украинская теннисистка довольствуется компанией своего тренера

| Обновлено 15 марта 2017, 15:11
1208
0
Леся ЦУРЕНКО: Не могу себе позволить возить на турниры полную команду
btu.org.ua. Леся Цуренко

Леся Цуренко про останні успіхи українського тенісу, життя у небі і про величезні витрати.

Такого в історії українського тенісу такого ще не було. За два перші місяці нового року наші тенісисти виграли п’ять турнірів! Зазвичай на спалах українського тенісиста ми чекаємо роками, а тут: спочатку виграла турнір ВТА Савчук, потім тріумфував Долгополов, двічі Світоліна і тепер Цуренко. Остання тріумфувала на турнірі в Акапулько з призовим фондом у 250 тисяч доларів.

- Лесю, чим можете пояснити такий злет українського тенісу?
- Я дуже рада з того, що зараз відбувається в українському тенісі! І особливо з того, що я є частиною цього успіху завдяки перемозі в Акапулько! Ми, гравці, плідно працюємо саме заради переможних виступів. Для мене особисто успіхи інших українських гравців - це радість та велизечна мотивація.

- У вас в кар’єрі три виходи у фінал і три перемоги. Це співпадіння, чи сталеві нерви?
- Я дуже рада такому 100 відсотковому результату. Звичайно, хотілось б вважати, що це мої дійсно міцні нерви (усміхається), але все ж я розумію, що перемога на турнірі залежить від багатьох факторів, в тому числі удачі! Чудово, що все склалось саме так!

- Розкажіть про організацію таких турнірів: тенісистам оплачують переліт, проживання і харчування, чи все за власні кошти?
- Подорожую я за власний рахунок. Організатори турніру оплачують гравцям лише проживання та харчування, але лише у тому випадку, якщо ти виграєш. Також я з власної кишені покриваю всі витрати на тренерів та команду, плачу їм заробітну плату, а також фінансую тренування за власний рахунок.

- На усі турніри ви їздите удвох з тренером чи ваша команда більша? І якою оптимальною за кількістю і складом повинна бути команда топ-тенісиста?
- На більшість турнірів я подорожую лише з моїм тренером Дімою Брічеком, іноді вдається взяти зі собою тренера з фізичної підготовки або фізіотерапевта. Ідеально було б мати повну команду в такому складі постійно, але це дуже витратно і поки що я не можу собі цього дозволити.

- Скільки часу на рік ви проводите в Україні?
- Більшість часу проводжу за кордоном, граючи турніри та готуючись до них. Левову частку перебуваю у небі - кількість перельотів між країнами і континентами насправді дуже велика. Рахувати їх було б дуже цікаво, але я цього вже не роблю. На початку літати було захопливо, але зараз це звична справа.

- Де на сьогодні найкращі умови підготовки тенісистів: у Харкові чи в Києві?
- Для мене основною базою тренувань є Київ. Вже два роки я тренуюся в міжнародній тенісній академії в Пущі Водиці. І найголовніше, що там я можу проводити міжсезонну підготовку перед початком нового року. Там є все необхідне для тренувань: корти, зручний тренажерний зал, харчування та готель для проживання, адже під час підготовки важливо постійно бути на базі та мати місце для перепочинку!

Источник Expres Online
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.