Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 15 марта 2017, 10:58
3062
9

Индиан-Уэллс. Свитолина выбывает в четвертом круге

Первая ракетка Украины в трех сетах уступила Гарбинье Мугурусе

| Обновлено 15 марта 2017, 10:58
3062
9
Индиан-Уэллс. Свитолина выбывает в четвертом круге
bnpparibasopen.com. Элина Свитолина

Украинская теннисистка Элина Свитолина уступила испанке Гарбинье Мугурусе в 1/8 финала на турнире в Индиан-Уэллсе.

В первой партии наша соотечественница камбекнула со счета 2:5 и подавала на сет, но в итоге проиграла на тай-брейке. Во второй партии Свитолина отдала сопернице всего один гейм, сделав три брейка. К сожалению, в третьем сете ситуация кардинально изменилась, Мугуруса выиграла со счетом 6:0.

В четвертьфинале испанка встретится с Каролиной Плишковой из Чехии.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vit-2
Нічого страшного не сталося: достойна гра проти на даний момент 6-оі ракетки світу. Еліна рахунку 2-5 в першому сеті до кінця ІІ сету виграла 10 геймів, а Мугуруса лише 2 + перемога на тайбрейку. Третій сет іспанка теж розпочала на своій подачі не впевнено, зробивши підряд 2 подвійні помилки. В такій ситуаціі треба було робити брейк, але один із недоліків Еліни - слабка гра на старті сету. Якщо з іншими, зокрема, з Гавриловою, це проходить за рахунок більш вищого класу украінки і фізичноі витривалості, частенько навіть в 3-х сетах із програним першим сетом, то з топ тенісистками вже ні. Еліна не використала своі брейкпойнти в першому і третьому геймах ІІІ сету, а Мугуруса навпаки своі нагоди зробити брейки реалізувала на всі 100. Коли в Еліни проходила перша подача, то в іспанки були великі проблеми і на прийомі ів розиграшах. Але з легкоі другоі подачі украінки Мугуруса виграла майже всі розиграші, агресивно атакуючи і виграючи очки після своіх виходів до сітки, бо з обвідними ударами в Еліни якось не склалося.
Я дивився матч тільки з 3-0 в другому сеті, так що цілісноі картини про усю гру немаю.
Сподіваюсь що в Еліни все таки є велике майбутнє в тенісі. Часу в неі попереду в неі вдосталь для подальшого прогресу і роботою над своіми слабкими місцями: нестабільною першою подачею, слабкою другою подачею, виходи до сітки, поступове входження в гру на старті сету з програними своіми подачами. Еліна з віком повинна би додати в фізиці, силі подачі і удару загалом, головне щоб без травм.
Зараз в Еліни буде час для відпочинку і підготовки до наступного серйозного випробування.
vit-2
Варто зауважити, що рахунок ІІІ сету може ввести в оману щодо відсутності боротьби на корті. Насправді до 0-4 йшла вперта боротьба. Якби Еліна зробила брейк в першому геймі після двох подвійних помилок Мугуруси, то навряд чи іспанка повернулась у гру. А так іспанка відчула впевненість у своіх силах, налагодила свою гру. Еліна могла похитнути впевненість Мугуруси ще один раз, коли за рахунку 0-2 по геймах у 3-му повернулась у гру з рахунку 0-40, але не використала свій шанс зробити обернений брейк, не змогла реалізувати брейкпойнт. Жіночий теніс більш непередбачуваний, тому в разі програшу гейму на своій подачі з 40-0, в іспанки цілком могла б розладнатися гра, а украінки навпаки це могло окрилити. На початку 3-го сету, навіть незважаючи на програні 2-3 гейми, особисто мені здавалося що Еліна ще може перемогти, якщо в неі піде перша подача, але... як казав Леонід Макарович, маємо те що маємо.
П.С. Якщо я все вірнр подивився, то Еліна по закінченні цього турніру може опуститися максимум тільки на 1 сходинку в рейтингу: за умови якщо Вознякі (13-ий рядок рейтингу wta) виграє турнір, чи старша з сестер Вільямс (12 ракетка світу) вийде у фінал. Обидві ці подіі одночасно не можливі, бо по сітці ці дві спортсменки, навіть у разі синхронних перемог в 1/4, зустрінуться між собою в півфіналі.
Станислав Матусевич
Жаль. Даже при не самой лучшей своей игре вполне могла выиграть. Чуть лучшая концентрация Мугурусы решила дело.
В первом сете было много ошибок с обеих сторон. Элина с 2:5 вышла вперед и... не смогла подать на сет. А потом дала двойную при 4:5 на тай-брейке. При счете 5:6 Мугуруса забила сложнейший мяч и выиграла этим сет. Во втором сете Элина в начале сета взяла пару важных мячей, что придало ей уверенности, и в дальнейшем проблем в сете не было. А в третьем получилось наоборот. В первом же гейме на подаче Мугурусы и 30:40 было очень похоже на аут от испанки, но Элина почему-то не стала брать повтор. В следующих двух геймах тоже была борьба, но важнейшие очки взяла Габи. А дальше она уже была неудержима.
Пока Элина остается десятой, но при успешном выступлении Венус и Возняцки могут ее обойти.
Іван Лесюк
Гра супер, але чому Еліна не бере відеоповтори.В третьому сеті 1 гейм подача іспанки в Еліни було 50/40 і якимось чудом іспанка зрівняла,але там був аут, чому не взяти відео повтор