Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 29 января 2019, 16:14
3694
13

Юрий САПРОНОВ: «Свитолина жила на корте»

Спонсор украинской теннисистки рассказал о последних успехах своей подопечной

| Обновлено 29 января 2019, 16:14
3694
13
Юрий САПРОНОВ: «Свитолина жила на корте»
Sport.ua. Юрий Сапронов

Українська тенісистка Еліна Світоліна вперше увійшла у ТОП-10 світового рейтингу!

- У 2006 році я побачив на дитячому турнірі 12-ти річну дівчинку, Еліну Світоліну з Одеси, - розповідає харківський бізнесмен Юрій Сапронов. - Доручив тренерам моїх клубів поспостерігати за нею на турнірах. Вона нікому зі спонсорів та інших жителів міста Одеси була непотрібна і нецікава.

У 2007 році я запросив Еліну і її сім’ю переїхати тренуватися до Харкова і уклав з нею 7-ми річний спонсорський контракт, який потім був продовжений ще на 5 років, тобто до осені 2019 року. Так, Еліна народжена в Одесі. Але Харків зробив Еліну зіркою, Харків дав Еліні все що потрібно - корти з будь-яким покриттям, тренерів, фітнес, відновлення, гроші на все що потрібно, включаючи всі змагання і турніри за кордоном. Сотні тисяч євро, сотні.

Еліна сумлінно, цілеспрямовано працювала. Вона жила на корті. Одеса не згадувала про неї до 2012 року, коли Світоліна увірвалася в ТОП-100. Потім Одеса почала потихеньку нити, що як це харків’янка! Вона ж одеситка! І чим вище Еліна піднімалася, тим голосніше кричали з Одеси «З яких це пір харків’янка! Вона ж одеситка!». Але ні, тепер вона харків’янка, хоч і народжена в Одесі. У всіх офіційних документах WTA так і записано: резиденція Харків. Харків’янка.

До речі, зараз в Одесі є кілька 12-13 літніх тенісистів, які знову нікому не потрібні. І скоро вони стануть киянки, харків’янками і львів’янками...

ТОП-10 це зовсім інша планета. З 11 по 30-те місця всі приблизно однакові. Десятка це надмірні навантаження і інша ментальність. П’ятірка це вже неймовірні навантаження. І вона туди прийде у наступному році. Цього року завдання залишитися в ТОП-10. Краще в ТОП-8 щоб грати в Сінгапурі підсумковий чемпіонат. Не треба поспішати. Все буде. І Шолом буде. Головне без травм.

Найголовніше не треба звикати в перемог нашої Еліни. Треба вболівати, віддавати свою вболівальницьку енергетику Еліні. Переживати разом з нею. Це величезна титанічна праця - рухатися вгору, до самої вершини. І вона прийде до неї у цьому я впевнений.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: друг Милевского пытался подкупить не только 2 игроков Миная
Футбол | 23 апреля 2024, 16:36 19
Источник: друг Милевского пытался подкупить не только 2 игроков Миная

Но футболисты закарпатской команды отказали в «сотрудничестве» Сергею Третьяку

Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов
Футбол | 23 апреля 2024, 13:45 26
Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов

Украинский вратарь летом может перейти в другую команду

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
catsmith
за топ 8
solova63
баран ты вася,что те еще сказать! Не обижайся, но это тоже правда! когда юной девчонке нужна была помощь для дальнейшего продолжения карьеры - ни один одесский бизнесмен не почухался! Не помог. Не подхватил. Никто не воспринимал видимо всерьез- а теперь волаете, почему харьковчанка, если она одесситка! Где ж бы ТОГДА были, когда нужна была помощь? Земляки блин!
Александр Шевченко
Сапронов, она украинка, не меси бисер. И да в оф. документах, не в обиду Харькову но всегда будет записано место рождения - Одесса,а Харьков может рано или поздно смениться на Монте-Карло) Да и вообще, Элина в Харькове практически и не бывает, ну только для встреч специально организованных спонсорских. А вот если и приезжает в Украину, то сразу - домой в Одессу, где живут ее родители. Куча постов в инсте Элины есть с подписями - дома в Одессе)))
Tyigena
вот на этом и закончим Сережа!
а этому деятелю Сапронову который это сотворил "Потім Одеса почала потихеньку нити, що як це харків’янка! Вона ж одеситка! І чим вище Еліна піднімалася, тим голосніше кричали з Одеси «З яких це пір харків’янка! Вона ж одеситка!». Але ні, тепер вона харків’янка, хоч і народжена в Одесі"
передай,что оно мутак!
можешь помогай ,а не вопи!
solova63
а чтоб окончательно снять все вопросы: www.wtatennis.com/players/player/15788... Как говорится, официальнее некуда!