Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Теннис в Украине
|
1146
0

10 липня у Львові розпочнеться тенісний турнір ITF LION CUP

В престижному міжнародному турнірі III категорії приймуть участь представники 27 країн

10 липня у Львові розпочнеться тенісний турнір ITF LION CUP
З 10 по 17 липня на відкритих кортах палацу спорту «Україна» (колишній «Спартак», вул. Мельника, 18) стартує престижний міжнародний тенісний турнір III категорії ITF LION CUP.
 
За головні призи турніру позмагаються найсильніші тенісисти до 18 років не тільки з України, а ще з 26 країн світу.
На престижний тенісний турнір до Львова заявилися спортсмени з України, Туреччини, Франції, Росії, Швейцарії, Аргентини, Польщі, Сербії, США, Норвегії, Німеччини, Литви, Естонії, Словаччини, Румунії, Угорщини, Чехії, Ірландії, Латвії, Болгарії, Швеції, Бельгії, Молдови, Канади, Індії, Нової Зеландії та Бразилії.

Загальна кількість учасників – 128 чоловік. 64 гравці стартуватимуть з кваліфікації, стільки ж гравців серед хлопців та дівчат змагатимуться в основній сітці турніру. 16 липня на відкритих кортах палацу спорту «Україна» відбудуться фінальні змагання у парному розряді. Фінали серед гравців одиночного розряду заплановані на 17 липня. 9 липня у приміщенні федерації тенісу Львівщини відбудеться реєстрація гравців, 10 липня відбудуться усі кваліфікаційні матчі. 11 липня стартуватимуть матчі в одиночному розряді серед хлопців та дівчат.

На турнірі ITF LION CUP серед хлопців Львівщину представлятимуть троє тенісистів:  Святослав Ільницький зіграє в основній сітці, а Ярослав Сокирка та Андрій Тавпаш боротимуться за вихід до основної сітки через кваліфікацію.

Серед дівчат представництво Львова буде більшим: Анна Мартимянова та Анна Гінка зіграють в основній сітці одиночного турніру, а Анна Нападій, Софія Бабич, Марта Тавпаш,  Аліна Цюрпалевич та Ірина Тристан стартуватимуть з кваліфікації.

Першим сіяним турніру буде Микита Маштаков з Хмельницького. У світовому рейтингу гравців до 18 років він перебуває на 86 місці. Харків’янка Марина Чернишова буде другою сіяною серед дівчат. У світовому рейтингу вона займає 164 місце. Ангеліна Шахрайчук з Києва, яка у світовому рейтингу посідає 213 місце, на турнірі ITF LION CUP буде четвертою сіяною.

«Турнір, який проводиться під егідою ITF, ми започаткували у 2009 році, - каже директор турніру ITF LION CUP Анатолій Стасюк. - У 2009 та 2010 році турнір третьої категорії ми проводили під назвою ITF Ukrzakhid. Міжнародний турнір, у якому визначаються кращі тенісисти до 18 років, проводимо уже восьмий рік поспіль. З 2015 року у зв‘язку з зміною керівника федерації тенісу Львівщини турнір змінив назву на ITF LION CUP. З 2011 року турнір став четвертої категорії, однак у 2016 нам вдалося повернути третю категорію, яка є більш престижною. Третя категорія – це забезпечення усім необхідним учасників основної сітки турніру одиночного і парного розряду. Мова йде про проживання та харчування і спортсменів, і їхніх тренерів. Також повністю під нашою опікою забезпечення усім необхідним суддівського корпусу. Повірте, це великі витрати, які сягають більше 10 тисяч доларів.

До речі, турнір третьої категорії, який відбуватиметься у Львові, - один на всю Україну. Вищий за рейтингом турнір, а саме другої категорії до 18 років під егідою ITF, проводить Федерація тенісу України у Черкасах. Що цікаво, Федерація тенісу України таки вмовила голову Федерації тенісу Львівщини Ростислава Мельника взяти на себе цей турнір. Проблема в тому, що через великі фінансові затрати цей турнір ніхто не хоче брати під свою відповідальність. Львів обрали не випадково, оскільки ми добре справлялися з попередніми змаганнями і маємо певний досвід та напрацювання у цьому. Більше того, Львів – місто, яке дуже побожаться людям. До нас приїжджають з великим задоволенням. Цікавий також факт, що цього року після тривалої перерви приїдуть тенісисти з Росії. Минулих років під час війни вони знімалися зі змагань. Після них одразу відмовлялися від участі і білоруси, і молдовани».
Источник Гал-інфо
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.